Skrevet av Margrethe Fjetland

SkjermbildeVinterferien er bare noen få uker unna og hva er vel bedre enn å få hele familien opp av sofaen og ut i frisk luft? Legg tidsklemma på hylla, og nyt ferien sammen med barna. Enten det er byferie eller vinterfjellet som venter, aktive barn er glade barn. For at barn og unge skal være aktive, er det viktig at du som foreldre legger til rette for dette. Finn aktiviteter som de liker, og vær delaktig selv. Her er noen tips til aktiviteter som hele familien kan være med på

  • Ta en tur til din nærmeste svømmehall. Her kan både store og små kose seg og få utløp for en del energi. Et av mine barndomsminner er fra da vi var i svømmehallen, og alltid fikk risengrynsgrøt da vi kom hjem. Grøt tilhører ikke bare julen, så fyll sekken med badetøy, lag grøt sammen med barn og ungdom, og kos dere. Oppskrift på enkel risengrynsgrøt med melk finner dere her.
  • Klar for å nå nye høyder, få bukt med høydeskrekken eller komme deg ut av komfortsonen? Klatring kan være en morsom utfordring for hele familien. Er du usikker på hvor nærmeste klatrevegg/-anlegg ligger? Gå inn og søk i ditt fylke her.
  • Flere steder i landet har de nå åpnet klatreparkene Høyt og Lavt. Her finner man ulike løyper i trær, med varierende vanskelighetsgrad og lengde.
  • Enten du er i storbyen eller på landet, du skal ikke måtte dra langt før du finner et vann eller skøyteanlegg, hvor du kan gå på skøyter. Dra i gang en god gammeldags stafett på skøyter, og jeg kan love at konkurranseinstinktet til hele familien slås på.
  • Er du en av de som må jobbe store deler av ferien, men har én dag fri? Pakk sekken, ta med pølser på termos, hjemmelaget magre scones med cottage cheese og ikke glem noe varmt i koppen. Det er kanskje ikke så lett å få barn og ungdom ut av huset, men når de kjenner lukten av nybakte scones og kakao, vil de være deg evig takknemlig.
  • Jobber du hele ferien? Ingen grunn til panikk. Få med hele familien på en runde eller to med spillet Twister. Ingenting er så morsomt som å se far opp ned på ett bein.
  • For mange nordmenn er vinterferie synonymt med fjell, snø, peis og ullsokker. Har man snø utenfor døra, er det bare kreativiteten som kan stoppe en. Snøballkrig, skirenn, hoppkonkurranse, langrennstur, en tur i akebakken, snowboard, slalom eller telemark, det viktigste er at man får beveget seg, og får kvalitetstid med nære og kjære.

Uansett hva du ender opp med å bruke ferien til, inkluder familien i en aktiv hverdag å få opp pulsen litt, senk skuldrene fra annet hverdagsstress og ikke glem at om en god kopp kakao ikke forlenge livet, så er det ingenting som smaker så godt etter en aktiv dag. ​​