havregrot-001I februar fikk brunostfamilien et nytt tilskudd – brunost på tube. Jeg er veldig glad i brunost, og jeg spiser veldig ofte havregrøt, men å kombinere disse to i samme måltid, har aldri slått meg tidligere. Da jeg fikk ideen om å teste denne tubeosten på havregrøten min en dag, ble jeg imidlertid overbevist – flytende brunost på havregrøten smaker himmelsk!

Brunosten har fått litt oppmerksomhet i mediene i den siste tiden. Det er flott at man setter spørsmål ved kostholdet og ønsker å leve sunt. Jeg mener at brunosten er et godt alternativ på frokost- og lunsjbordet i tillegg til annen variert og sunn mat. Hvorvidt en matvare er sunn eller usunn, handler i de fleste tilfeller om å innta maten i riktig mengde. Brunost inneholder ikke tilsatt sukker, men har et naturlig høyt innhold av melkesukker. I tillegg bidrar den med viktige næringsstoffer som jod, kalsium, proteiner og B-vitaminer. Og viktigst av alt i denne sammenheng, det smaker utrolig godt!

Hvis du som meg er glad i både havregrøt og brunost, anbefaler jeg deg å teste ut denne kombinasjonen neste gang. Hvis du tilsetter litt banan og stør over litt nøtter, har du et smakfullt lite måltid. Har du noen spennende tilbehør til grøten å dele med meg?

For oppskrift på en sunn og god havregrøt med hvetekli, nøtter og epler, kan du se her.