De fleste av oss drikker melk, og mer enn halvparten drikker melk daglig. I snitt drikker vi noe over 1 glass melk daglig. Men når drikker vi den? Og til hva?

Mange utlendinger blir overrasket når de besøker Norge. Nordmenn spiser brødmåltider hele tiden. Til morgen, lunsj og kvelds. I tillegg tar mange av oss en skive som mellommåltid også. Kanskje det er fordi vi har mye godt brød i Norge? Sunt, grovt tradisjonelt brød med spennende smaker og elegante varianter inspirert av franske tradisjoner. Dessuten har vi mye spennende knekkebrød.

Mest melk til frokost

Sammen med brødmaten drikker vi melk, og frokosten er det brødmåltidet vi drikker mest melk til. Så mye som halvparten av melken vi drikker, drikker vi i forbindelse med at vi spiser frokost. I tillegg bruker mange melk på frokostblandingen. 13 % av melken drikker vi til lunsj og 22 %Blogg juni 2015 bilde til kveldsmaten. Så til sammen drikkes 85 % av melken i forbindelse med brødmåltidene (landsrepresentativ undersøkelse utført av Norstat i mai 2015).

Melk og brødskive med brunost er favoritten til flest

Spesielt godt liker vi å drikke melk sammen med brødskive/knekkebrød med brunost, med gulost og med kjøttpålegg. Enkle, gode klassikere alle tre.

Det er ikke så rart at mange drikker melk og spiser brødmat sammen da de to matvarene komplementerer hverandre både smaksmessig og næringsmessig. Melk og brød inneholder ulike næringsstoffer som kroppen trenger. Brød er en god kilde til selen, fiber og vitamin B1, mens melk er en god kilde til kalsium, jod og vitaminene B2 og B12.

Hvis man i tillegg varierer med sunt pålegg og legger til grønnsaker og frukt så har man måltider som er mettende og næringsrike. Ikke rart at nordmenn har lagt sin elsk på brødmaten.

Man trenger ikke å gjøre det komplisert for å ha en god matopplevelse.

blogg 16 juni tre på topp