Sommertid er høysesong for bursdagsfeiring i barnehagene. Her kommer et forfriskende tips til litt sunnere bursdagskos når feiringene blir mange. Håper det faller i smak!
Jente med smoothie 3

Om få uker fyller sønnen min 5 år, og som vanlig blir det feiring i barnehagen. Tidligere år har guttungen fått med seg innkjøpt pinne-is eller hjemmelagde bærmuffins, men i år tenkte jeg å prøve noe nytt. Ettersom svært mange av barna født i perioden 2009-2014 er født i sommermånedene (kilde Statistisk Sentralbyrå), vil det også være veldig mange som skal feires i barnehagene rundt om i landet på denne tiden. Det kan derfor være lurt å satse på et litt sunnere alternativ til kake.

En populær variant er oppdelt frisk frukt eller bær servert med litt is, eller med friskere alternativer som skyr eller yoghurt. Men hvorfor ikke kombinere disse i en deilig kald fristelse for aktive små barn? I år blir det altså enten yoghurt-is med friske bær eller rett og slett smoothie-is. Her kan man variere med ulike typer yoghurt, frukt og bær og inkludere bursdagsbarnet i planleggingen. Er noen av barna i barnehagen laktoseintolerante finnes det mange laktosereduserte barneyoghurter på markedet. Alternativet kan være å lage noen melkefrie is med juice.

Jeg oppfordrer andre til å prøve det samme – så får jo barna også dekket en av 3 om dagen.

 

Slik går du frem Barn_yoghurtis(til ca 10 små is):

Yoghurt-is

  • 1,25 liter barneyoghurt
  • 7 dl oppdelt frukt eller bær (for eksempel ananas, mango, banan, jordbær, bringebær, blåbær eller kiwi)

Bland lett sammen. Fordel i egnede begre (for eksempel silikonformer, ispinneformer ol.). Sett i fryseren over natten og lever i kjølebag til barnehagen.

 

Smoothie-is

  • 1 l yoghurt eller syrnet melk (valgfri smak)
  • 1 l frosne bær eller frossen oppdelt frukt (mango, ananas, melon)
  • 4 bananer
  • Eple eller appelsinjuice for å gjøre blandingen passe tynn

Kjør alle ingrediensene i en blender. Hell over i egnede porsjonsbegre og frys ned. Smoothie-isen kan enten serveres i beger med skje, eller sett en ispinne i blandingen før nedfrysing for å få pinne-is.

 

For mer inspirasjon bestill vårt oppskriftshefte «SMOOTHIES»

For flere tips til hva du kan lage til bursdagsfeiring bestill vårt hefte «HURRA – ny vri på bursdagsmaten»

Har du en smakskombinasjon jeg bør prøve?